Over ons

Over ons

Verlingua werd opgericht door Christophe Vercruysse, lesgever aan de Université de Mons en beëdigd vertaler aan de Rechtbank van Eerste Aanleg te Kortrijk.

 

In 2008 behaalde hij met onderscheiding zijn Masterdiploma in de Vertaalkunde. Dit is ook het jaar waarin hij aan de Hogeschool Gent aan de slag ging als lector, een lerarenopleiding volgde aan de Universiteit Gent en waarin Verlingua voor het eerst het daglicht zag.

 

Ondertussen is Verlingua uitgegroeid tot een volwaardig vertaalkantoor dat zoveel meer biedt dan alleen maar vertalingen. 

Ons team

 

Verlingua bestaat uit een sterk team gemotiveerde freelancers, uit alle hoeken van de wereld, die instaan voor de vertalingen en de taaltrainingen. Christophe, Amélie & Deborah zorgen hierbij voor een georganiseerde coördinatie.

 

Maak kennis met ons topteam ;-)

 

Christophe Vercruysse

Opleiding

In 2008 behaalde ik mijn Masterdiploma in de Vertaalkunde. Daarnaast behaalde ik eveneens een diploma Specifieke Lerarenopleiding aan de Universiteit Gent.

Ervaring

Ik startte m'n loopbaan als lesgever en studentencoach aan de Hogeschool Gent. In 2013 maakte ik de overstap naar de Université de Mons, waar ik tot op heden parttime aan de slag ben.

M'n opdrachten als lesgever heb ik telkens gecombineerd met een job als (beëdigd) vertaler voor verschillende organisaties.

Hobby's

Sporten, lekker eten, een leuke uitstap, reizen, een goeie film, een spannend boek, ... 

Amélie Mahieu

Opleiding

Bachelordiploma in de Toegepaste Taalkunde en Masteropleiding in de Vertaalkunde Frans-Spaans aan de UGent.

Ervaring

Na mijn stageperiode bij Verlingua besloot ik om het Verlingua-team te vervoegen in de vakantieperiode van 2017. De combinatie van het vertalen met het project management maakt het een leuke uitdaging waardoor ik iedere dag opnieuw met veel plezier beschikbaar ben voor de klanten. Ik werk daarnaast ook als vrijwillige vertaalster waardoor ik al heel wat teksten vertaald heb in verschillende talen en van verschillende genres.

Hobby's

Uiteraard is taal in zijn geheel een passie. De diverse functies van taal (communicatiemiddel, emoties uitdrukken, realiteit benoemen,...) zorgen ervoor dat ik elke dag opnieuw wil bijleren en dit zeker in vreemde talen. Daarnaast ga ik al graag eens op stap, nieuwe steden verkennen en tennissen. Mijn ideale ontspanningsmoment bestaat voornamelijk uit het beluisteren van Franse en Spaanse liedjes.

Deborah Geldhof

Opleiding

Diploma Master of Arts in het vertalen aan de Universiteit Gent.

Ervaring

In mei 2017 liep ik 4 weken stage bij Verlingua, wat voor mij een heel leerrijke ervaring was. De beslissing om me bij hun team aan te sluiten was dan ook heel snel genomen. Niet alleen de vertalingen, maar ook de taalopleidingen spreken me enorm aan.

Hobby's

 Mijn 2 favoriete bezigheden zijn joggen en tennissen. Daarnaast kan ik zeker ook wel eens genieten van een avondje op café met vrienden, een etentje of een goeie film :-)