Nieuws

Traxgo investeert in de Franstalige markt

Traxgo, West-Vlaams groeibedrijf en ontwikkelaar van tracking- en monitoringsoftware, zet de stap over de taalgrens en richt zich steeds meer op de Waalse en Franse markt. Enkele maanden geleden klopten ze aan bij Verlingua, op zoek naar begeleiding voor de Franstalige communicatie van hun team. Marlies Deketele, Internal Salesmedewerker binnen Traxgo, vertelt meer over wat ze precies doen voor hun klanten en waarom het zo belangrijk is om vlot Frans te kunnen spreken.  

 

Track-and-trace en monitoring

Bij Traxgo bieden we track-and-trace en monitoring aan. Dit omvat niet enkel het volgen van voertuigen, maar bijvoorbeeld ook temperatuurcontrole voor koelwagens, het meten van bandenspanning, draaiuren, brandstofverbruik, enz. We werken sterk oplossingsgericht en hebben dus een heel uiteenlopend klantenbestand.
Voor veel bedrijven is een correcte opvolging van bepaalde data heel belangrijk. De temperatuur in een koelwagen mag bijvoorbeeld niet zakken onder een bepaalde waarde, anders gaat de lading verloren. Een goed werkend opvolgingssysteem en een snel en efficiënt supportteam is voor hen dus cruciaal.

 

Uitbreiding naar Frankrijk

Sinds kort hebben we met Traxgo een uitgestrekt netwerk opgezet om onze installaties in heel Frankrijk ter plaatse te kunnen monteren. Klanten kunnen in heel Frankrijk op een redelijke afstand een lokaal Traxgopunt terugvinden, waar onze installateurs hen snel kunnen helpen.

 

"Onze uitbreiding naar Frankrijk bracht een echte groeiversnelling met zich mee. Ons team zit erbovenop en we zetten sterk in op een correcte en vlotte communicatie tussen alle partners."

 

Onze uitbreiding naar Frankrijk bracht een echte groeiversnelling met zich mee. Ons team zit erbovenop en we zetten sterk in op een correcte en vlotte communicatie tussen alle partners. Ook voor onze klanten is het belangrijk dat ons team in het Frans diezelfde vlotte support kan aanbieden. We zijn daarom op zoek gegaan naar een taaltrainer die heel specifiek kon helpen met die concrete situaties die wij moeten kunnen managen in het Frans.

 

Vlot en persoonlijk contact met onze Franstalige klanten

Mijn collega’s en ik zijn vaak de personen tussen de klant en technische installateur. Dan moeten we zorgen dat we onze Franstalige woordenschat, vaak typisch vakjargon, vlot uit onze mouw kunnen schudden. Het moet snel gaan, correct zijn en vlot overkomen en dat is niet altijd evident.
Daarnaast vinden we een goed en persoonlijk contact met onze klanten heel belangrijk. Daarvoor is een alledaags gesprekje, wat humor en smalltalk dus ook zeker nodig. En ook dat is niet zo gemakkelijk in het Frans!

 

Immersion complète

We beslisten om werk te maken van ons Frans en hebben in december contact opgenomen met Jorijn en Christophe van Verlingua. Na een korte taalscreening werd beslist dat het basisniveau van ons team voldoende was voor een ‘immersion complète’. Het is een taaltraining die volledig in het Frans wordt gegeven door Hanaé, de Franstalige taaltrainer van Verlingua. Geen woord Nederlands dus, tenzij we er in het Frans echt niet aan uit raken.

 

Een taaltraining op maat, dichtbij de dagelijkse realiteit

We oefenen op onze bedrijfsspecifieke vocabulaire, bespreken de moeilijke situaties die we zijn tegengekomen, op welke standaardzinnen we gemakkelijk kunnen terugvallen bij een telefoongesprek, hoe je een e-mail best begint en eindigt, … We krijgen theoretische uitleg die meteen wordt toegepast en geoefend met voorbeelden uit onze omgeving.
Door de ‘immersion complète’ worden we uitgedaagd om niet telkens terug te vallen op het Nederlands en dat zorgt dat de training dichter bij de alledaagse realiteit ligt.

 

“Het beste van de training is de op maat gemaakte aanpak. Het is voor ons enorm waardevol dat de training specifiek is afgestemd op de behoeften en situaties binnen Traxgo.”

 

Het beste van de training is de op maat gemaakte aanpak. Het is voor ons enorm waardevol dat de training specifiek is afgestemd op de behoeften en situaties binnen Traxgo.
Zo hebben we de juiste kennis en een stuk meer zelfvertrouwen om onze klanten te woord te staan en snel te kunnen helpen.

 

Aangename lessen, in teamformaat!

Een leuk neveneffect van de training is het informele aspect. Het is leuk om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Er wordt tijdens de les gesproken over het weekend, hobby’s, … Een beetje Franstalige smalltalk maakt ons team net weer iets hechter, dus dat is ook mooi meegenomen.

Kortom, met onze extra kennis Frans kunnen we onze klanten beter helpen en wordt onze service in de Franstalige markt nog beter!

 

 

Ook interesse in taalbegeleiding voor jouw bedrijf? Bel gerust, of stuur ons een mailtje! 
info@verlingua.be | 051 62 79 76