Nieuws

Wat kost het vertalen van een tekst?

Je wil een tekst laten vertalen door een goede vertaler, maar je hebt er geen flauw idee van hoeveel dat kost. Natuurlijk wil je waar voor je geld en verlang je een kwalitatief goed vertaalde tekst die voor al je lezers even duidelijk en even leesbaar is. Wat zijn de gangbare prijzen voor een perfecte vertaling?

 

Over het algemeen wordt de prijs van een vertaling hoofdzakelijk op de omvang en de complexiteit van de tekst gebaseerd. Het aantal woorden en de moeilijkheidsgraad van het onderwerp bepalen immers hoe lang een vertaler en een revisor bezig zijn om de tekst 100% correct te vertalen.

 

Een andere grote prijsbepalende factor van een vertaling is het aantal mensen die hun tijd hebben besteed aan het vertalen, nalezen en de controle van de vertaling. Een prachtige brochure verliest plots een stuk van haar waarde als er een typefout in de tekst is geslopen.
Iedereen die al eens een belangrijke e-mail, nieuwsbrief of andere tekst heeft geschreven, erkent het nut van een tweede paar kritische ogen. Datzelfde gegeven geldt voor vertalingen en zorgt ervoor dat een kwalitatieve vertaling net dat tikkeltje meer mag kosten.

 

Andere zaken die meespelen in de prijs van een vertaling zijn de bewerkbaarheid van het document en de taal naar dewelke de tekst moet vertaald worden. De ene taal wordt veel couranter gebruikt dan de andere en net zoals bij de meeste producten en diensten, wordt ook in de vertaalwereld de prijs bepaald door het spel van vraag en aanbod.

 

Al deze factoren hebben dus een impact op de kostprijs van een vertaling, waardoor het moeilijk is om een standaardprijs mee te geven.

 

Om toch ruwweg een idee te geven: voor de vertaling van een tekst van ongeveer 500 woorden van het Nederlands naar het Frans of Engels of omgekeerd, aangeleverd in een Word- of Excel-bestand, mag je rekenen op een prijs van ongeveer 70 euro (excl. btw).

 

Voor die prijs krijg je een kwalitatieve vertaling terug, die vertaald werd door een native speaker en nagelezen en gecontroleerd werd door een tweede taalexpert.

 

Hopelijk hebben we jou een beetje wijzer kunnen maken!

 

Een productieve week gewenst!

 

Toch benieuwd wat de vertaling van jouw tekst nu exact kost? Stuur gerust jouw document eens door naar info@verlingua.be voor een gratis offerte.